keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Kuin Venetsiassa...




"Pidemmin kanavia kuin Venetsiassa."

Jokaisen kaupungin asukkailla on mantra, jota hoetaan kaikille vieraille. Tama on Keski-Englannin Birminghamin mantra. Birmingham on Britannian kakkoskaupunki ja itseasiassa suurin kunta, koska Lontoo koostuu useista pienemmista yksikoista. Kaupunki tunnetaan teollisuudesta, mutta auto- ja muun raskaamman teollisuuden vaistyessa sen on ollut tarkeaa etsia muita elinkeinoja. Birmingham tarkoitti muinaisenglanniksi "ihmisten kotia" (beorma+ ihmiset, ham+koti).
Birminghamia ei varsinaisesti varmaankaan pideta turistikaupunkina, mutta taallakin on runsaasti tekemista kanavaristeilyiden lisaksi. Kaupungissa on paljon kulttuuria ja kansallisen messukeskuksen takia paljon erilaisia tapahtumia. Mina tulin tanne muistelemaan menneita: asuin taalla 10 vuotta sitten. Kaupunki on muuttunut hurjasti edukseen sina aikana!



Taalla mina olen asunut!


Tanaan kavin katsomassa vanhoja kulmiani yliopistolla. Olin todella yllattynyt, kun minut muistettiin viela vanhassa vapaaehtoistyopaikassani!


Asustan taalla Jewellery Quarter-alueella sijaitsevassa Hatters-hostellissa. Paikka on edullinen, makuusalissa yo maksaa reilut parikymppia sisaltaen niukan aamupalan. Hostelli on myos siisti Yksin reilaavalle hostelli on siita kiva, etta muut vieraat juttelevat ja ovat seurallisia. Olen kuitenkin iloinen, etta tama on viimeinen kerta talla keikalla, kun jaan huoneen. Pyoratuolikelaajien koripallon MM-turnausta seuraamaan saapuneet ranskalaiset kaverukset ovat siisteja ja mukavia, mutta nykyaan tykkaan ennemmin nukkua itsekseni kuin isossa porukassa. Ehka se on ikajuttu...
Birminghamissa kannattaa tutustua aasialaiseen ruokakulttuuriin. Erityisesti kannattaa syodaintialaisia ruokia. Intialaisravintoloita on vieri vieressa ja ne ovat tasokkaita. Kantakaupungin ulkopuolella ravintoloilla ei aina ole anniskeluoikeuksia, mutta niihin voi vieda oman pullon mukaan. Kokemukseni mukaan niissa ruoka on erityisen hyvaa ja edullistakin, koska niiden taytyy kilpailla ruoan laadulla! Tanne on ollut jopa suunnitteilla aiheeseen liittyva teemapuisto. Kaupungista loytyy myos Chinatown taynna erihintaisia ja -tasoisia kiinalaisia ravintoloita.

Paivani Keski-Maassa

"Tietenkin han tiesi, etta matka Gondorista Kontuun olisi vaarallinen. Hanen piti pysya poissa suurilta teilta, joilla orkit partioivat vaarallisissa motorisoiduissa nelipyoraisissa taisteluvaunuissaan."
Ei, en ole pimahtanut. J.R.R. Tolkien asui teinivuotensa Birminghamissa Edgbastonin ja Moseleyn kaupunginosissa. Uskotaan, etta han kuvasi useita nuoruuspaikkojaan kirjoissaan. Kuljien himpun verran "Tolkien trailia" pitkit (talla hakutermilla saa tietoa esim. kiertoajeluista). Kavin ihailemassa vesilaitoksen kaksoistorneja ja kuljin Moseley bogiin, jonka uskotaan olleen joko Konnun tai metsien esikuva. Jossain pain Moseleya sanotaan myos olevan Entteja muistuttavia suuria tammia!

Terveisia Keski-Maasta... eikun Birminghamista! (Perrott's Folly -vesitorni)




Reilauksen syvin olemus

Eilen illalla paadyin The Yardbird -nimiselle jazz-klubille kuuntelemaan musiikkia, joka ei talla kertaa kuitenkaan ollut jazzia, vaan Elliott Smith-henkista singer-songwriter -meininkia. Hyvaa sellaista! Birminghamissa on kasittaakseni pubikeikoilla vahvat perinteet. Taalla asuessanikin meilla oli usein tapana menna pubeihin kuuntelemaan musiikkia. Hyva illanviettotapa!

Istuessani tyytyvaisena bitter-lasillinen nenani edessa tunin itseni iloiseksi ja huolettomaksi, lomalaiseksi. Tajusin samalla, miksi juuri aikuisen kannattaa lahtea reilaamaan: reililla tulee junanvaihtojen, aikataulujen kanssa sahlaamisen, rinkan kantamisen ym. takia ponnisteltua ehka enemman kuin tavallisella lomamatkalla. Sen takia tyomurheet unohtuvat nopeasti! Itsellani on nyt samanlainen olo, kuin silloin, kun olen aloittanut lomani patikka- tai pyoraretkella! Saattaa olla, etta palaan toihin aivan polahtaneena!

"Panic on the streets of London, panic on the streets of Birmingham
I wonder to myself: will life ver be sane again?"
(The Smiths: Panic)
Huomenna jatkan matkaa hiekkarantojen aareen Bournemouthiin, jossa tarkoitus on pikaisesti nostalgoida vanhoja kesatyoaikoja. Loppuviikosta siirryn Lontooseen... Sielta sitten lisaa!

1 kommentti:

  1. Rail'blogiasi on ihana seurata! Luin tämän viimeisimmän kirjoituksesi puolisolleni ääneen :-). Tykättiin molemmat. Hauskaa reissua Lontooseen!

    VastaaPoista