maanantai 19. heinäkuuta 2010

Ala herata nukkuvaa reilaajaa!

Myonnan: olen ahne matkailija. Haluan nahda ja tehda matkoilla mahdollisimman paljon! Tama on yksi syy, miksen harrasta rantalomia (toinen on se, etten kesta aurinkoa kovin hyvin). Jossain vaiheessa Eurooppaa pitkin ryntailevan duracell-pupunkin paristot ehtyvat ja niita pitaa paasta lataamaan... Se paiva oli eilen.

On ollut kiva pysahtya Lontooseen pidemmaksi aikaa, koska tahan asti pysahdykseni ovat talla reissulla olleet aika lyhyita. Rinkka on ollut melkein koko ajan pakattuna. Olen ollut suht virkea koko ajan, mutta jos nyt suunnittelisin matkaa uudestaan, jattaisin Prahan ja Bournemouthin valista ja matkustaisin niihin joskus toiste. Alunperin minun piti pysahtya Hollannissakin, koska olisin halunnut vierailla kylassa, jossa tyoskentelin 90-luvulla. Taman idean uskalsin onneksi hylata! Kaksikymppisena siirtymisista, juhlimisesta ja muusta palautui nopeasti, nykyaan ei ehka ihan yhta nopeasti...

Hyvisten salaliitto

Suurkaupunkien hyva puoli on, etta niissa tapahtuu hyvin erilaisia asioita, eika niissa tarvitse tyytya pelkkaan nahtavyyksien perassa juoksemiseen. Lauantaina kavin tutustumassa uutta mediaa hyodyntavaan Conspiracy for Good -yhteisopeliin, joka toimii seka verkossa etta kaduilla. Suomessa homma on saanut julkisuutta, koska Nokia on sponsoroinut pelissa kaytettavat kannykat. Idea on liikkua Lotoossa paikoissa, jotka liittyvat kansalaisjarjestojen toimintaan ja samalla tehda hyvaa. Samalla ihmiset vovat rekrytoida projektin sivuilla uusia vapaaehtoisia jne. Oman palkkatyoni takia homma kiinnosti kovasti! Olisin paassyt mukaan pelaamaankin, mutta paatin, etten ehdi lyhyen visiittini takia kunnolla mukaan. Lisaksi aloin oitis pohtia tyoasioita, eika sellainen sovi lomalaiselle! Lomalaisen tehtava on unohtaa kehitysprojektit, salasanat, palaverit ja aikataulut!

Oli kuitenkin kiinnostavaa kayda paikan paalla ja suosittelen varsinkin jarjestoihmisille sivustoon tutustumista!

Musiikkia joka makuun

Yleensa Lontoon-visiittini ovat sisaltaneet teatteria ja stand up-klubeilla nuohoamista. Talla kertaa olen kuitenkin harrastanut musiikin kuluttamista. BBC:n suosittu The Proms-kavelykonserttien sarja alkoi perjantaina. Konsertit lahetetaan Royal Albert Hall -salista, joka sijaitsee aivan hotellinni vieressa. Niinpa lahdin huvikseni kokeilemaan onneani ja jonottamaan ensi-iltalippua. Olin satojen metrien pituisessa jonossa vain reilua tuntia ennen konserttia, mutta tarppasi!

Lauantaiseen The Divine Comedy -bandin loppuunmyytyyn konserttiin olin sen sijaan varannut liput netista jo hyvissa ajoin. Olen ostanut bandin levyja jo 90-luvulla, mutten koskaan paassyt nakemaan livena! Talla kertaa bandin keulahahmo Neil Hannon esitti nokkelat ja osin riipaisevatkin laulunsa yskin kuivan huumorin saestyksella. Aivan mahtavaa oli!

Talla reissulla tama oli ainoa ennakkoon suunnittelemani aktiviteetti. Kannattaa tehda nettihakuja matkakohteiden tarjonnasta kuitenkin etukateen, ettei jaa harmittamaan - kuten Suomessakin, taallakin liput keikoille jne. menevat kuin kuumille kiville!

Saastovinkkeja Lontooseen

Eilen menin illalla elokuviin. Kymmenen punnan arvoinen lippu oli aika tyyris, kuten Lontoo yleensakin, joten ajattelin antaa reilaajalle muutaman saastovinkin.

Majoitusta kannattaa etsia myos esikaupungista, jos hotellin lahelta kulkee juna keskustaan. Junassa voi kayttaa reilikorttia! Hotellit, hostellit ja bed&breakfast -paikat ovat usein halvempia keskusta-alueiden ulkopuolella.

Julkisessa liikenteessa voi saastaa monella tavalla: jos vierailu kestaa vahintaan 5 paivaa, kannattaa ostaa viikon matkakortti. Paivakorteilla matkustavat saastavat pari puntaa paivassa, jos ostavat korttinsa vasta klo 9 jalkeen aamulla, kun tyohon matkustajien aalto on halvennyt. Jos Lontoossa matkailee paljon, kannattaa ehdottomasti ostaa Oyster-arvokortti. Sita voi sitten lainata millekin Lontoon-kavijoille! Kannattaa myos miettia, minne asti Lontoossa haluaa kulkea. Kaupunki on jaettu keskustasta ulsopain vyohykkeisiin, ja lippu on sita kalliimpi, mita useamman vyohykkeen siihen sisallyttaa. Paasisiko sinne pidemmalle sittenkin junalla?

Syo pubissa! Tupakointikiellon astuttua voimaan ravintoloissa kolme vuotta sitten pubit ovat laajentaneet ruokatarjontaansa saadakseen pidettya asiakkaansa. 4-6 punnan hinnalla saa useissa paikoissa jo lampiman aterian ja tuopposen olutta tai siideria. Hotellini on opiskelija-asuntola, joten olen yhteiskeittiossa myos laittanut yhtena iltana ruokaa. Reissussa kulkee mukana mm. tolkinavaaja, spork-lusikkahaarukka ja kokoontaitettava muki.

Lontoo on taynna mahtavia museoita ja gallerioita, joihin on vapaa paasy! Oman hotellini sijainti on siita kiitollinen, etta alle 10 minuutin kavelyetaisyydelta loytyvat seka designiin jne. erikiostuva laaja Victoria & Albert -museo, mahtava luonnontieteellinen Natural History Museum, Science Museum ja taiteen ystaville Hyde Parkin puolella Serpentine Gallery, jossa on usein nimekkaiden taiteilijoiden anyttelyita. Helteella museoihin on myos mukava unohtua pakoon paahteelta.

Ja samoin kuin Suomessa, elokuviin kannattaa menna arkisin iltapaivalla.

Elamysmatkalle!

Huomenna jatan hyvastit Brittein saarille ja suuntaan kohti Berliinia. Luvassa on elamysmatka Eurostarilla!

1 kommentti:

  1. Saastovinkkien esittely jatkuu...

    Osta kirjat levykaupasta! Bestsellereita ja klassikkoja loytyy suurista levykaupoista arviolta n. 2 puntaa alle ovh:n.

    Hanki kaupunkien kartat matkailutoimistosta! Turha maksaa turhasta. Praha on toistaiseksi ollut ainoa kaupunki, jossa turistineuvonnan kartasta joutui maksamaan ryoppeat 2 euroa.

    VastaaPoista