perjantai 23. heinäkuuta 2010

Kaikki on ihan parhautta - Berliinissä!

Olen viettänyt ensivisiittiäni Berliinissä isommalla kaveriporukalla. Näiden päivien aikana olen nähnyt vähemmän nähtävyyksiä kuin muuten tällä reissulla ja hengaillut ja kukkunut ulkona iltaisin eniten.

Berliini sopiikin hyvin kohteeksi kaupunkilomalle, jonka aikana ei ravata veren maku suussa historialliselta pömpeliltä toiselle "I did Berlin in two days" -henkinen veren maku suussa, vaan katsotaan omaan makuun istuva kahvila tai baari, istutaan alas ja sulaudutaan kaupungin moninaisuuteen ja tullaan osaksi sitä.

Toki täälläkin on paljon nähtävää! Olen toki juossut jo läpi tv-tornit ja Brandenburgin portit, mutta 35 asteen helteessä muistomerkkien määrässä kilpailu on ihan mieletöntä! Berliinissä vierailleet kaverini suosittelevat tässä kaupungissa myös vesibussilla Spree-jokea pitkin tehtävää nähtävyyskierrosta. Toiseen maailmansotaan ja DDR:n aikaan liittyvät historialliset muistomerkit ovat kuitenkin pysäyttävi, joten niiden ohi ei kannata ylimaklaisimmnakaan turistin juosta!

Museoista täällä vierailleet ystäväni suosittelevat Museum Insel -saarialeutta, jossa voi nähdä Nefertitin tintakuvan. DDR-museo ei heidän mukaansa sen sijaan aukea hyvin turistille, jos ei oletuntemusta sen aikaisesta arkielämästä. Paikalliset nostalgoivat museossa vanhojen tuotemerkkien äärellä.

Hirmuisessa helteessä olen lakannut esittämästä duracell-turistia ja olen relannut. Hostellini sijaitsee mukavan boheemissa Prenzlauer Bergin kaupunginosassa, jossa on kiva vain olla. Koska majoitus ei sisällä aamiaista, olen valinnut mukavia kahviloita ja viettänyt mukavia aamuhetkiä niissä. Toissapäivänä teimme piknikin Tiergartenin viihtyisälle puistoalueelle. Reilaaja on oppinut kolmessa viikossa hyvin kitsastelemaan, joten myönnän nyt, että sen kahden euron rosé-viinipullo oli erehdys! Eihän siitä voinut kukaan maistaa irvistelemättä! Tiergartenissa oli mukava ulkoilmaravintola, joka oli mahtava esimerkki siitä, miten satoja ihmisiä voidaan ruokkia ja juottaa tehokkaasti mutta silti mukavasti ja ystävällisesti yhden illan aikana.

Päiväksi Potsdamiin

Eilen ulkoilutin reilikorttiani, kun teimme päiväretken historialliseen Potsdamiin. Ehdottomasti hyvä kohde, jos viipyy Berliiinissä pidempään! Tunnetuimpaan Sanssouci-palatsiin emme tällä kertaa valitettavasti ehtineet, emmekä elokuvamuseon Nukkumatti-näyttelyyn! Helteessä kävelimme kuitenkin mm. hollantilaiskorttelit ja venäläiskolonnan läpi ja tutstuimme Cecilienhofiin, jossa käytiin toisen maailmansodan loppuhetkillä Potsdamin konferenssi Churchillin, Stalinin ja Trumanin välillä. En kuitenkaan suosittele museota, se on ahdas ja kuusi euroa parin huoneen katsomisesta ei ihan halpaa ole sekään.

Varjoon, suojaan
Törkee helle! Mitä tehdä? tietenkin kaikki muistavat peittää päänsä ja juoda paljon Olen kysellyt kavereiltani vinkkejä mm. Facebookissa siihen, miten lomalla voi selvitä helteessä. Tässä osa:

- Kastele pyyhe ja ota kaupungille mukaan, tai pidä sitä yöllä peittona. Itse katselen yöksi myös t-paidan (mikä ei ehkä ole hyvä idea hostelin sekahuoneessa!). Vettä kannattaa viruttaa esim. kyynärtapeisiin, jossa veri kiertää.
- Itse menen ruokakauppaan ja valitsen jäätelölaatua pitkään ja hartaasti päätä pakastealtaassa roikottaen...
- Museoissa on yleensä hyvä ilmastointi! Niihin voi paeta paahdetta.
- Ja jos nelikymppisenä ei pelkää maineesi ja kunniasi puolesta, aina voi juosta sprinklerien alle, kuten me eilen! On harmi, etten tällä kertaa voi liittää kuvaa mukaan, riemumme oli kuitenkin rajaton vesisuihkun alla!

Mikä sinun hellevinkkisi on?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti