perjantai 23. heinäkuuta 2010

Ensikertalainen jakaa vinkkejä Berliiniin...

Sateinen mutta toimelias päivä painuu kohti iltaa...

Annan muutaman vinkin ensikertalaisen Berliinin-kävijän vakaalla rintaäänellä (röyhistää rintaansa):

- Hommaa kortti julkisiin liikennevälineisiin tai vuokraa pyörä. Berliinissä välimatkat ovat yllättävän pitkät ja aikaa tärväytyy siirtymiin. Hostellini vuokraa pyöriä hintaan 10 euroa/vrk, halvemmallakin voi päästä. Vuokraamojen vertailu kannattaa! Keskeisimpien alueiden julkisen liikenteen päiväkortti maksaa 6,10 euroa ja se kannattaa jo , jos tekee kolme matkaa. Lippuja saa automaateista.

- Jos tulisin nyt tänne, saattaisin katsoa jotain hyvää turistikorttia. Paitsi, että niihin sisältyy julkisten liikennevälineiden maksu, niillä saa myös hyviä alennuksia museoissa. Nyt en käynyt maksullisissa museoissa kuin Potsdamissa, täällä saisi lukuisiin kiinnostaviin museoihin ja taidemuseoihin upotettua omaisuuden!

- Samoin kannattaa jopa harkita turistikiertoajelua pitkien etäisyyksien takia. Olen aina vältellyt kiertoajeluita, nyt harmittaa ensi kertaa ihan oikeasti!

- Löysimme mukavan lounaspaikan tänään Hackescher Marktin alueelta. Toinen ehkä vähän aikuisempaan makuun sopiva alue on Nikolai Viertel. Suosittelen kuitenkin erityisen lämpimästi omaa sijhaintipaikkaani Prenzlauer Bergiä. Söin juuri herkullista vegaanista kakkua Maja's Delissä (Pappelallee 11). Täydellisen kasvisaterian metsästys kuitenkin jatkuu yhä...

Tänään vietin vielä hetken aikaa opiskelukaverieni kanssa mm. Oranienburgin kaupunginosassa. Oranienburgstrasselta poikkesimme rähjäiselle sisäpihalle, jossa taiteilijakommuuni piti omista metallitöistään näyttelyä ja myyntinäyttelyä. Olimme vaikuttuneita! Valitettavasti hitsattu skotlannin paimenkoiran kokoinen kilpikonna ei mahtunut 50-litraiseen rinkkaan... Loppupäivän kuljeskelin itsekseni ja kävelin keskelle suomalaista perheriitaa Checkpoint Charliella. Oli hämmentävää joutua kuuntelemaan kahdenvälistä jäkätystä suomeksi keskellä Berliiniä! Älkää tapelko, täällä on kivaa!

Huomenna jatkan matkaa viimeiseen etappiini Hampuriin. Mahtava reissu on ollut tähän asti, mutta nyt alkaa matkaväsymys painaa ja flunssa hiipiä elimistöön. Odotan kuitenkin hampuriltakin paljon! Kuulumisiin!

1 kommentti:

  1. Hei, Berliinissä pääsee kiertoajelulle ihan tavallisella bussilla. Olikohan sen numero 100... ainakin ennen vanhaan... Edellisreissustani tulee nelisen vuotta.

    VastaaPoista