torstai 17. kesäkuuta 2010

Putkiremppakarkuri haikailee matkaan

Putkiremontti - mikä ihana tekosyy karata InterRailille!

Olen ollut InterRail-fani jo teini-ikäisestä. Tästä on syttäminen tai kiittäminen vanhempiani, joilta sain 17-vuotiaana joululahjaksi Pekka Haaviston mainion reilaamiseen keskittyvän Nuori Eurooppa -kirjan. Hauskasti kirjoitettu ja informatiivinen teos kului heti hiirenkorville: reilille oli pakko päästä!
Olen ehtinyt ennen tulevaa matkaani reilaamaan kahdesti. Muutenkin olen matkaillut Euroopassa junalla ja linja-autolla. Edellisestä reilistäni on kuitenkin päässyt vierähtämään 16 vuotta, joten on korkea aika päivittää Euroopan junamatkailun tilanne. Tästä juontaa tämän blogin nimikin, InterRail revisited. En aio kuitenkaan palata teinivuosiini, vaan katsoa matkaani aikuisreilaajan näkökulmasta. Ainakaan 80-luvun reilausmuotiin en aio hurahtaa uudelleen:Inter-rail-muotia vuodelta 1988 (minä vasemmalla, ystäväni Sari oikealla)

Vaatteiden lisäksi myös matkaan valmistautuminen on muuttunut. Olen etsinyt tietoa verkosta jakanut matkustusideoita ystävien kanssa mm. facebookissa. Tämän matkan suunnittelukin alkoi VR:n varsin informatiivisilta InterRail-Sivuilta. Onnellisen yhteensattuman kautta VR päätyi tämän matkablogin sponsoriksi. Kiitos!

Putkiremontoijat tekevät rynnäkön kylpyhuoneeseeni heinäkuussa juuri sopivasti lomani aluksi. Onkin mitä parhain hetki karata Eurooppaan! Karkumatkani alkaa perjantaina 2.7. ja päättyy keskiviikkona 28.7. Matkani aikana aion jakaa fiiliksiäni ja vinkkejä alkaen valmistautumisesta ja päättyen töihinpaluubluesiin.

Ja mitä aion reissullani tehdä? Aion mm. nukkua japanilaistyylisessä nukkumakapselissa Varsovassa ja panimossa Prahassa sekä testata monenlaisia muitakin majoitusvaihtoehtoja. Lisäksi aion harrastaa kulttuuria, fanittaa Divine Comedy-bändiä Lontoossa ja katsoa jalkapallon MM-finaalin Saksan Wuppertalissa. Täydellisen kasvisaterian metsästys kuuluu tämän matkan vakiotoimintoihin - onkohan sitä vaikeaa löytää ja napata kiinni Keski-Euroopasta? Suuri metsästäjä kertoo!

Tällä kertaa matkakohteinani ovat Puola, Tsekki, Saksa ja Iso-Britannia. Britannia edustaa minulle kotoisuutta ja nostalgiaa, muut kohteet ovat minulle uusia.

Nouse junaan kanssani! Pelaakohan Saksa jalkapallofinaalissa?

4 kommenttia:

  1. Oih, mä olen niin kade! Oikein hyvää matkaa, tulen seuraamaan sitä tiiviisti!

    VastaaPoista
  2. Aiot nukkua kapselihotellin lisäksi panimossa Prahassa? Se on varmasti ihan saavutettavissa ;-) Ei vaan, hauskaa matkaa, sillä sitä se varmasti tulee olemaan! Pitää laittaa itsellekin harkintaan Interrailin uusinta!

    VastaaPoista
  3. Hei Pii! Kapselihostelli oli varsin mukava, voin suositella! :-)

    VastaaPoista